Az egykori igazságügyi miniszter az elhíresült kegyelmi kérvény miatti lemondása óta kerüli a nyilvánosságot, de most a Blikk felkereste azt a balatoni községet, ahol Varga Judit egyre több időt tölt.

BALATONHENYE A BALATON ÉSZAKI OLDALÁN, A TÓTÓL MINTEGY NYOLC KILOMÉTERRE, A HENYEI-HEGY KELETI LÁBÁNÁL TALÁLHATÓ. 

Ebben a festői szépségű faluban tölt egyre több időt Varga Judit, akiről a helyiek azt állították, hogy az expolitikus már a költözést tervezi Balatonhenyére.

Judit már 2010 óta szinte hazajár ide. Nagyon kedves, intelligens, okos, művelt nőnek ismerem. Szerintem, nehezen viselte a felhajtást maga körül, de lassan megnyugszik. Ehhez biztosan hozzájárul, hogy már olyan sokat látjuk, mintha itt lakna

– mesélte a lapnak egy helybéli, aki szerint ha a munkája engedi, Varga Judit hamarosan véglegesen be is költözik a balatonhenyei házba.

Egy másik helybéli pedig arról beszélt, hogy a faluban Varga Juditot jobban kedvelik Magyar Péternél

Ennek az egyik oka, hogy a férfi még 2019-ben el akart indulni a polgármester-választáson, feltüzelte a helyieket, ám végül visszalépett a megmérettetéstől. A henyeiek úgy érzik, Magyar cserben hagyta őket.

Varga Judit és Magyar Péter válását követően a balatonhenyei ház teljes egészében az exminiszteré lett, ahogyan a településen lévő egyik telkük is. 

Az ingatlan miatt még mindig egy 60 millió forintos jelzáloghitel nyomja a vállát

– teszi hozzá mindehhez a Blikk, felidézve, hogy az egykori házaspár 2017 októberében 10 millió forintnyi családi otthonteremtési kedvezményt kapott a balatonhenyei házra, ám mivel végül mégsem költöztek a faluba, ezért Varga Judit visszafizette az összeget.