A volt igazságügyi miniszter, Varga Judit a lemondása óta először állt kamerák elé. A Hajdú Péternek adott exkluzív interjúból egy rövid részletet már közzé is tettek a Frizbi TV YouTube-csatornáján, amely teljes egészében szerda este 8-kor lesz elérhető. Hajdú Péter stúdiójában az elmúlt egy-két hónapban egyébként megfordult Aurelio, Alekosz és Molnár Anikó is.

A Frizbi TV különkiadásának „előzetesében” Varga Judit arról számolt be, hogy a volt férje, Magyar Péter „folyamatosan sakkban akarta tartani”, állítása szerint többek között kukákat borogatott, elvette a táskáját, beült mögé a kocsiba vagy bezárta egy szobába. 

„Állandóan attól kellett tartani, hogy Péternek milyen hangulata van” – mondta. 

Hajdú Péter azon kérdésére, hogy mitől félt, a volt igazságügyi miniszter azt válaszolta, hogy attól, hogy nem fogja abbahagyni ezt az abúzust.

A Péter kijött a szobából, odament a konyhába, kivett egy kést, és elkezdett járkálni a késsel a kezében a házban.

– nyilatkozta Varga Judit

„Amikor visszamentem hozzá 2021 májusában és beindult újra a terror, akkor elmondtam neki szinte kéthetente, hogy Péter, nagyon kérlek, hogy változz meg, mert ha én egyszer leváglak a lelkemről, akkor én már soha többet nem akarlak se téged, se magamat, se senkit megmenteni, én akkor már csak élni akarok, szabadon, és nem fog érdekelni, hogy mivel zsarolsz, mivel fenyegetsz” – mondta el másfél perces videó végén. 

Akkor még sincs jó állapotban a nők helyzete Magyarországon? 

A Momentum elnöke bejelentette, hogy benyújtja a parlamentnek a nők elleni és a családon belüli erőszak megakadályozásáról szóló Isztambuli Egyezményt ratifikálásra, melyre a kormány évek óta nem hajlandó – írta a 444

Donáth Anna felidézte, hogy Varga Judit igazságügyi miniszterként korábban azzal az indokkal utasította el, hogy 

az Isztambuli egyezmény politikai hiszti. A nők helyzete a legjobb állapotban van Magyarországon, nem kell választani a család és munka között, a kormány fellép a családon belüli erőszak ellen is. Az áldozatsegítésben, szociális és családpolitikában minden védelem adott.

Az EP-képviselő azt írta, „ugyanaz a Varga Judit mondta ezt, aki nemrég azt nyilatkozta, hogy férje, Magyar Péter éveken át terrorizálta, verbálisan és fizikailag is bántalmazta”.