A YouTube-on közvetített vasárnap esti Discord-beszélgetésben Magyar Péter azt mondta, van másfél hónap a választásokig, szerinte „nagyon kreatívak a srácok, mind a Karmelitában Rogán Antal (...) mind a Megafon, a CÖF és az összes álcivil szervezet”, hogy lejárassák.

Rossz hírem van neki, és szerintem azt ma már mindenki látja Magyarországon rajtuk kívül, hogy ez teljesen kontraproduktív. Én drukkolok nekik, hogy bírják ki ezt a sok túlórát például a Megafonnál, és ígérhetem nekik, hogy nemsokára egész sok idejük lesz pihenni

– fűzte hozzá. 

Az ellenzéki politikus beszélt arról is, nincs olyan atombomba ami megsemmisíthetné, vagy csontváz a szekrényben, amelyet maga mögött hagyott, de gyártani bármit lehet. Úgy véli, hamis tanúk is előbukkanhatnak a választás utolsó hetében, ha azt látja a NER, hogy egyre többen támogatják – írja a Népszava

Magyar Péter elárulta, hogy a Tisza Pártnak, amelynek az alelnöke lett, 19 tagot számlál, az ő munkáját a Talpra Magyarok közösségében pedig 15-en segítik önkéntesen, pénz nélkül a szabadidőben, illetve munka mellett.

Rengetegen keresik őket, hetente körülbelül 100 ezer e-mailt és néhány tízezer más például Messenger-üzenetet kapnak. Elmondta, hogy nem tudnak mindenkinek válaszolni, de azt látják, hogy hatalmas igény van arra, hogy Magyarországon, Erdélyben, a Délvidéken vagy Nyugat-Európában megalakuljon a Talpra Magyarok Közössége. 

Az uniós politikáról

Elöljáróban nyomatékosította, hogy szó sincs arról, hogy ellene lenne az Európai Uniónak. Úgy véli, pont azért nem törődik senki sem az Európai Unióban, sem az Európai Parlamentben, ha elfogadnak egy Magyarországgal kapcsolatos jelentést, mert ez megtörténik minden héten. Ha az uniós képviselők néhány alapvető problémára koncentrálnának – mint a médiapluralizmus kérdése, a tanárok ellehetetlenítése, vagy éppen az igazságszolgáltatás függetlensége – akkor hatékonyabbak lehetnének.

„Azt hiszem, ha egy olyan kormány lenne Magyarországon, amely lehet kritikus, de kompromisszumkész, és egyébként szeretne együtt dolgozni a többi tagállammal, az európai intézményekkel, az már önmagában változást jelentene” – mondta a Tisza Párt alelnöke.