A Tinder bevezetett egy új funkciót, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználónak a barátai és a családtagjai is ajánlhassanak potenciális partnereket.

társkereső alkalmazás Matchmaker funkciója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy linket osszanak meg legfeljebb 15 baráttal vagy családtaggal, akik így 24 órán keresztül hozzáférést kapnak a felhasználó fiókjához és randipartnereket javasolhatnak neki. 

A funkció – amelyet a Tinder úgy jellemzett, hogy a randizást csapatsporttá teszi – lehetővéget ad a felhasználó számára, hogy egy általa összeállított csoport véleményt mondhasson. Nem utasíthatnak el senkit, randevúpartnereket viszont ajánlhatnak. A 24 óra letelte után a Tinder-felhasználók a végső döntés meghozatala előtt átnézhetik a párkeresőik által ajánlott profilokat.

A Matchmaker jelenleg 15 országban érhető el, köztük az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban és Németországban.

Nem túl barátságos előfizetésen dolgozik a Tinder

Az áprilisban megjelent hírek szerint 500 dollárérért, vagyis mintegy 172 ezer forintos áron kínálhatja új prémium előfizetését a Tinder. A randioldalt bár lehet ingyen használni, fizetés nélkül kisebb esélyekkel indulnak a párkeresők. A felhasználók előfizetéssel – átlagosan 3-10 ezer forintért – extra funkciókat szerezhetnek, könnyebben tudnak kapcsolatba lépni másokkal.Mint kiderült, a társkeresőt működtető vállalat most egy ennél is drágább előfizetésen dolgozik, ugyanis Mark Van Ryswyk, a cég termékigazgatója áprilisban megerősítette, hogy zárt körben tesztelik a Tinder Vault nevű szolgáltatást. Ez a beszámolók szerint havonta mintegy 500, éves csomagban pedig 5000 dollárba fog kerülni.

Egyelőre nem világos, pontosan mi mindent nyújthat majd ez a rendkívül borsos előfizetés – valamint az sem biztos, hogy végül bevezetik-e egyáltalán ebben a formában. 

A Tinder 2012 szeptemberében indult el, és gyökeresen megváltoztatta az online társkeresést. Az online párkereséssel kapcsolatos tabuk már régen elpárologtak, és az alkalmazásban mindenki számára vannak lehetőségek – írja az Euronews

Az egyedülállók évek óta kérik a barátaikat, hogy segítsenek megtalálni a következő párjukat a Tinderen, és most ezt a Tinder Matchmakerrel nagyon megkönnyítjük

– jegyezte meg Melissa Hobley, a Tinder marketingvezetője.

Az apptweak.com szerint a Tinder a három legnépszerűbb társkereső alkalmazás egyike az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban. A Bumble és a Badoo voltak a következő legtöbbet letöltött társkereső alkalmazások 2021 második felében.