Néhány napja jelent meg a Magyar Közlönyben a köztársasági elnök határozata arról, hogy Szabó Attila Lászlót nevezi ki a Sándor-palota főigazgatójává. Sulyok Tamás egyúttal azonnali hatállyal visszavonta lemondott elődje év végén hozott döntését, amely értelmében január 1-jétől Schanda Tamás vezette főigazgatóként az elnöki hivatalt.

Novák Katalin a Sándor-palotában történt szervezeti és személyi változásokról egy nappal a a K. Endrének adott kegyelmi botrány kirobbanása előtt írt a Facebook-oldalán.

Átalakulások várhatók Novák Katalin háza táján

Novák Katalin köztársasági elnök kihirdette, hogy milyen igazgatósággal veszi körül magát a Sándor-palota megújult vezetési struktúrájában. Legújabb elnöki célkitűzése, hogy a perifériát a középpontba emelje.

Noha az elnöki hivatal szervezeti felépítése, az egyes szervezeti egységek feladatait szabályozó Szervezeti és Működési Szabályzat nem változott, a szervezeti egységek, vezetőikkel együtt kedd délelőtt eltűntek a Sándor-palota hivatalos honlapjáról – szúrta ki a 24.hu. 

Egy személyen kívül mindenki eltűnt

Ott már csak Szabó Attila főigazgató és helyettese, Kreutzer Richárd szerepel, Novák Katalin csapatából egyedüliként.

A honlapról a két új igazgató: Victor Katalin (Kiemelt Figyelmet Érdemlőkért Felelős Igazgatóság) és Sölch Gellért (Koordinációs Igazgatóság) mellett eltűntek a lemondott államfő munkáját régebben segítők is:

 

  • Vicze Katalin az Elnöki Titkárság vezetője;
  • Altusz Kristóf külügyi igazgató;
  • Farkas Vajk kommunikációs igazgató;
  • Király András a Stratégiai és Tervezési Igazgatóság vezetője;
  • Kun Szabó István főhadsegéd;
  • Manno István protokollfőnök;
  • Módos Mátyás az Alkotmányossági és Jogi Igazgatóság vezetője.

Közülük Vicze Katalin, Altusz Kristóf, Király András, Manno István, Kun Szabó István és Módos Mátyás Novák Katalin csapatának tagja volt már akkor is, amikor átvette a tisztséget Áder Jánostól. Akkor még a minap Orbán Viktort az állami hírtévében kérdező Volf-Nagy Tünde felelt az elnöki kommunikációért.