A Hungarian Animal Rights Corps állatjogi csoport a tejkiöntés után ismét akcióba lendült: az aktivisták Zamárdi strandján nagy hústálcákban, művérrel leöntve próbálták felhívni a figyelmet az állatokkal szemben elkövetett kegyetlenségekre – számolt be a Telex.

Hungarian Animal Rights Corps
Kép: Hungarian Animal Rights Corps

A hústálcákat imitáló fehér dobozok még akciós címkével, és „humánus gazdaságból származó, tanyasi emberhús” felirattal is el voltak látva, a tálcákat körülvevő táblákon pedig „nem lehet humánusan gyilkolni” és a „képzeld magad az áldozatok helyébe” szöveg szerepelt.

a HARC közleménye szerint így akarja növelni az emberek állatokkal szemben érzett empátiáját, de mégis vegyes reakciókat váltottak ki a járókelőkből, hiszen a művérrel leöntött embereket a strandoló gyerekek is látták.

Ezt úgy magyarázták az aktivisták, hogy ellentmondásos, hogy a horgászat, a disznóvágások, és a bolti húspultok látványa mégis elfogadhatónak számít a szülők számára, míg az embereké nem.

 

Svájcban az élet velejárói maradnak az állatkísérletek

Az országos népszavazáson csak 21 százaléka támogatta az állatkísérletek tilalmát, 79 százalékuk pedig ellene szavazott. Bővebben --->