Cáfolta a szolnoki kórház vezetősége, hogy megszűnne a gyermeksebészeti ellátás. Június elsejétől a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika gyermeksebészeti osztályának szakorvosai látják el. Május végéig egy nyugdíjaskorú, részmunkaidős szakorvos biztosította az ellátást.

Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója a Telex kérdésére azt mondta, hogy a szakmai megállapodás alapján, melyet a szegedi klinikával kötöttek, a gyermeksebészeti ellátás továbbra is biztosított marad. A lap azután kereste meg a kórházat, hogy a közösségi médiában többek is azt állították, hogy az ellátás megszűnt.

Néhány napja az Economx arról számolt be, hogy már hetek óta nincs traumatológiai és gyermeksebészeti ellátás Szegeden, épp abban a városban ,ahonnan most a szakorvosok egy részét Szolnokra irányítják át.

Drámai évük volt tavaly a gyerekeknek, mutatjuk, hogy miért

Magyarországon GDP-arányosan keveset költenek a központi költségvetésből a gyermekekre, ez derül ki a Hintalovon Alapítvány gyermekjogi jelentéséből. Van tennivaló az oktatásban is, kevés a fejlesztő pedagógus, a sajátos nevelési igényű gyermekek száma pedig egy év alatt ötezerrel emelkedett.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→