Karácsony Gergely a közösségi oldalán reagált Szentkirályi Alexandra lemondására: „vége hát a színjátéknak, ahogy szóltunk előre: „Megszületett a sötét és cinikus politikai alku. Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje. Ez az alku a választók elárulásán és átverésén alapul. A Fidesz úgy árulta el a választóit, ahogyan elárulta Budapestet az elmúlt öt évben. Vitézy és Ungár pedig megpróbálta becsapni a választóit azzal, hogy ellenzéki várospolitikának hazudtak egy hatalmi játszmát.”

A jelenlegi főpolgármester szerint a Fidesz meg fogja kérni ennek árát Vitézy Dávidtól, az „Orbán-Ungár paktumot” pedig Budapesttel akarják megfizettetni. A kormánynak fáj a foga a kerületi szakrendelőkre, központosítani akarják a színházainkat és a kulturális intézményeinket. Karácsony Gergely abban azért bízik, hogy a budapestiek átlátnak a szitán.

Magyar Péter a jövőbe látott

Magyar Péter már csütörtök este tényként tálalta, hogy vissza fog lépni a Fidesz jelöltje:

Tehát holnap bejelenti a Fidesz Szentkirályi Alexandra visszaléptetését Vitézy Dávid javára. Nincs új a nap alatt, megint hazudtak, megint becsapták a saját választóikat is

– írta a Tisza Párt politikusa a közösségi oldalán még csütörtök este. Saját posztja alá is posztolt, miszerint: Hazudnak reggel, hazudnak este, hazudnak minden hullámhosszon.

Grundtner András, a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje reakciója a következő volt: Szentkirályi Alexandra visszalépésével a Mi Hazánk Mozgalom maradt az egyetlen erő, amely kiutat jelent a nemzeti elkötelezettségű, hagyománytisztelő fővárosi lakosság számára. „Vitézy Dávid ugyanis ugyanannak a belvárosi progresszív-liberális elitista klubnak a tagja, amely Karácsony Gergely mögött áll, és amely multikulturális mocsárba fullasztaná Budapestet.”