Szombaton és vasárnap hézagkiöntési munkálatok miatt forgalomkorlátozás lesz az M0-s autóúton, Törökbálint térségében.

Ezen a két napon egész pontosan az M0-ás autóúton az M5-ös autópálya felől az M1-es autópálya irányába az 5-ös és a 2-es kilométerszelvények között, Törökbálint térségében zajlanak majd hézagkiöntési munkálatok reggel 8 és délután 17 óra között – írja a Magyar Közút.

A munkálatok ideje alatt egy sávon haladhat a forgalom, emiatt időszakos torlódások alakulhatnak ki, így az autósoknak hosszabb menetidővel kell számolniuk ezen a szakaszon, valamint tájékozódniuk útnak indulás előtt.

A munkavégzésre és korlátozásokra a szakemberek előjelző és változtatható jelzésképű táblákon is felhívják a közlekedők figyelmét.

Zajlik a Tour de Hongrie

Az 53-as főúton, Akasztó közelében egy személyautó és egy mezőgazdasági jármű ütközött össze szombat reggel. A 14-es km-nél félpályán, irányonként váltakozva halad a forgalom – írja az Utinform

Az M1-es autópályán a Nagyszentjános/Bőny csomópont után, Hegyeshalom irányába a 102-es és a 108-as kilométer között terelést építenek, emiatt a külső sávot szakaszosan zárják le. Ezért itt két-három kilométeres torlódás tapasztalható.

A magyar-szlovén határszakaszon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat utat a szlovén határátkelőnél lezárták, a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

A 45. Tour de Hongrie negyedik versenynapján, szombaton, 12:20-kor a Hősök teréről indul a mezőny, majd az Andrássy út – Lánchíd – Várkert Bazár – budai alsó rakpart útvonalon kerekeznek végig, ezt követően a Budapest-Balaton Kerékpárút érintésével Etyek dombjai felé veszik az irányt. A szakasz hossza 167 km, amely Fejér és Pest vármegyét érinti.

„Az állami támogatás sem annyira sima ügy, mint kívülről sejthető"

A több száz millióból rendezett kerékpárverseny extra brandértéket hoz Magyarországnak, a cél pedig, hogy topkategóriás versennyé nője ki magát – nyilatkozta az Economxnek Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője.

A teljes interjút ITT olvashatja el.