Tovább folytatódik az enyhe idő csütörtökön is, de a következő napokban már változékony lesz a felhőzeti kép, csapadékra pénteken van legnagyobb esély. A met.hu előrejelzése szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul, a délkeleti tájakon mérhetjük a magasabb értékeket.

Az idokep.hu arra figyelmeztet, hogy ma és holnap még nagyobb mennyiségben lesz Magyarország felett a szaharai por, emiatt néhol már csütörtökön is kialakulhat sáros eső, pénteken pedig már több helyen eső, zápor moshatja ki a légkörben lebegő porszemcséket.

A következő héten fokozatosan csökken a fölénk érkező levegő hőmérséklete, emiatt időjárásunk közelebb kerül az évszaknak megfelelőhöz.

Az Észak-Európa felett megerősödő anticiklon peremén északkelet felől egy ciklon vándorol a Kárpát-medence közelébe, és ennek áramlási rendszerében érkezik a korábbiaknál jóval hidegebb levegő térségünkbe - írja az agroinform.hu

Változatos időben lesz részünk, a felhős időszakok mellett akár hosszabb időre is kisüthet a nap, a hét első felében helyenként esőre is számíthatunk.

A hét második felében viszont hazánktól keletre már többfelé várható kiterjedtebb havazás, hózápor, és ezekből a hózáporokból egy-egy átcsusszanhat a Kárpátok felett, hatásukra az ország északkeleti részén átmenetileg fehérbe öltöztethet a táj.

Az esetleg lehulló hó azonban nem maradhat meg sokáig, mert éjszaka ugyan fagy várható, de napközben fagymentes időre, sőt délkeleten akár 10 fok körüli csúcshőmérsékletre is számíthatunk.

A március 15-i nemzeti ünnep körüli időszakban a jelenlegi előrejelzések szerint kimondottan kellemetlen, hideg, szeles, csapadékos időben lesz részünk.