Puzsér Róbert azzal érvelt döntése mellett a Magyar Hang Kompország című podcastjében, hogy „nem akarja legyártani a második részt”, mert szerinte „az első jól sikerült”.

Szerinte azért volt sikeres a 2019-es eredménye, mert sok emberhez eljutott üzenetként a Sétáló Budapest koncepciója. Az pedig meglátása szerint nem változtatna a helyzeten, ha most elérne 2 vagy akár 12 százalékot a választáson. Hozzátette: ő nem akar „Don Quijote–ként újra nekirontani a szélmalomnak.”

A publicista és kritikus a Sétáló Budapest programmal próbált nekifutni a főpolgármesteri címnek 2019-ben, aminek lényege röviden annyi lett volna, hogy teljesen kivonják az autós forgalmat a belvárosból. Puzsér Róbert akkor azzal érvelt, hogy „egy programpontot még be lehet tartani″. A kampány során számos vitája volt többi jelölttel.

Már csak azt nem tudni, kik indulnak a pozícióért

A 2024-es önkormányzati választásokat június elején, az EP-választásokkal egyszerre tartják. Az már tavasz óta ismert, hogy Karácsony Gergely újraindul, és az is, hogy a Mi Hazánk Mozgalomnak is lesz egy jelöltje.

A kormánypártok mindezidáig azonban nem ismertették a jelöltjüket. Legutóbb Németh Balázs, az atlétikai-vb-t szervező cég igazgatója is felmerült jelöltnek, ám ő maga sem értette, hogyan. Rajta kívül Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztert is a kiszemeltek között pletykálták.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pedig június elején az ATV-nek annyit mondott: nincs még főpolgármester-jelöltje a kormánypártoknak, de Szentkirályi Alexandra „tüneményes teremtés”.