„Minden dolgot azzal kell lerendezni, akivel bajod van – közölte Orbán Viktor évértékelő nemzetközi sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy az ukránoknak adandó pénzügyi támogatást semmilyen magyar pénzügyi kérdéssel nem akarják összekötni.

Nem érdemes úgy fogalmazni, nyomják-e Krahácsot, mert nyomják

– utalt Orbán a Rádiókabaré legendás műsorára, véleménye szerint ki is van az mondva, hogy Magyarországot zsarolják.

„A magyar miniszterelnök kimenni tud, maradjunk abban, hogy kimentem. Lehetővé tettem, hogy Magyarország fenntartsa az álláspontját, ne értsen egyet a meghozandó döntéssel, és a döntés megszülessen – mondta az uniós csúcson történtekről.

A miniszterelnök a Frankfurter Allgemeine Zeitung újságírójának kérdésére angolul kezdte el magyarázni, hogy mit jelent pontosan a „Messze van, mint Makó Jeruzsálemtől” közmondás.

„Ez egy híres közmondás, Makó egy keresztes lovag neve, aki valahol máshol kötött ki”

– fejtette ki a miniszterelnök.

Orbán a szuverenitásvédelmi törvénycsomag kapcsán egy freudi történetet idézett fel: egy hölgyet üldöz egy szörny, amikor pedig a nő megkérdezi, miért üldözi őt a szörny, az megkérdezi: „Én? Hát maga álmodik engem!".

Ha a magyarok csinálnak valamit, akkor ne legyen az a neve, hogy mini, legyen a neve maxi

– mondta Orbán a rákosrendezői Dubai-projektről, hozzátéve:

„Nem vagyok keresztapa, ezt meghagyom másnak".

„Kismagyarok, kismagyarország, a nemzeti minimum micsoda marhaság, nemzeti maximum kell” – jelentette ki csütörtökön a kormányfő.