Ebben egyébként nincsen semmi különös, volt már rá példa, hogy egyéb elfoglaltságai miatt nem ment be a közmédia stúdiójába a politikus. 

Orbán Viktor csütörtökön a világ konzervatív erőinek seregszemléjén, a CPAC-en mondott beszédet. Mint mondta, Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában, ami szokatlan az ország méreteit figyelembe véve. Miközben egész Európát elöntötte a progresszív liberális óceán, itt maradt egy konzervatív sziget – fogalmazott a miniszterelnök.

„Ez egy olyan konzervatív konferencia Európában, amit nem akarnak betiltani, nem próbálják ellehetetleníteni, nem hívják rá a rendőrséget. Mindezek a múlt héten Brüsszelben megtörténtek" – jelentette ki a kormányfő, aki a közösségi oldalán egyszerűen csúcsforgalomként írta le a feszes menetrendet, annyi politikussal találkozott a rendezvény vonatkozásában a Karmelitában. 

Az „eredeti" Konzervatív Politikai Akció Konferencia az amerikai konzervatív erők hagyományos találkozója, legutóbb a Maryland állambeli National Harborban tartottak ilyet február 22-én. Az eseményen Donald Trump volt amerikai elnök szónokolt, beszédében Orbán Viktort egy szívós, okos emberként írta le, megerősítve a két politikus jónak mondható kapcsolatát. 

Mialatt a Politico arról cikkez, hogy egy újabb Trump-elnökség felbátorítaná a magyar miniszterelnököt, hogy még nagyobb lyukat üssön az európai egységben, addig a trumpi fordulat az Ukrajnának szánt 60 milliárdos támogatás ügyével most a magyar miniszterelnök hónapok óta hangoztatott kijelentéseit helyezi különös fénytörésbe.

Orbán épp a márciusi találkozójuk után beszélt arról, hogy Donald Trump a béke elnöke volt, tiszteletet parancsolt a világban, és ezzel megteremtette a béke feltételét. „Ma sem lenne háború, ha még mindig ő lenne az Egyesült Államok elnöke” – tette hozzá Orbán Viktor, a kormányzati szinten egyébként régóta hangoztatott mondatot. 

Mára pedig köztudott, a „békepárti” Trumpot sikerült meggyőzni: az USA az utolsó simításokat végzi az eddigi egyik legnagyobb ukrajnai segélycsomagján.