A megsemmisített nyelvvizsgák sorszámát a Hivatalos Értesítőben jelentette meg a nyelvvizsga-központ.

A nyelvi centrum, mely az országban a legrégebbi és a legnagyobb nyelvtudás-mérési tapasztalattal rendelkezik, azt írja, hogy küldetésének tekinti a hiteles nyelvtudás-mérés értékeinek megőrzését.

A 24.hu azt írja, a közérdek védelmére tekintettel semmisítették meg a bizonyítványokat, ugyanis megállapították a hivatalból indult eljárás során, hogy a felsorolt sorszámmal rendelkező bizonyítványok kiállítását bűncselekmény befolyásolta, melynek elkövetését a bíróság jogerősen megállapította.

A lap megemlíti, hogy korábban is előfordultak nyelvvizsga-botrányok: korábban például azért ítéltek vagyonelkobzásra 120 vádlottat, mert több mint 10 év alatt több százezer forint kenőpénzt fogadhattak el több ezer vizsgázótól, emellett pedig már 2002-ben létrejött egy csoport azzal a céllal, hogy akkreditált nyelvvizsga bizonyítványokat vesztegetéssel szerezzen meg.

 

 

 

Katasztrofális számok a nyelvvizsga-statisztikákban

Tavaly több mint 66 ezren mentek el valamilyen nyelvvizsgára, 15 ezren nem mentek át a vizsgán. 2019 óta folyamatosan csökken a nyelvtudásért bizonyítványt szerző diákok száma.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->