A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy férfival és női társával szemben, akik többnyire időskorú embereket szólítottak le az utcán, majd ismerősi viszonyt színlelve, bejutottak a lakásaikba, ahol a figyelmüket elterelve különböző értékeket – főleg készpénzt, ékszereket, órákat –  tulajdonítottak el, összesen csaknem 2,5 millió forint értékben.

A sértettek megtévesztése érdekében, a férfi az elkövetéseknél parókát és női ruhát viselt. A vádirat szerint a vádlottak 2023. január és március között, Budapest II. kerületében követték el a bűncselekményeket.

Parókában és női ruhában ment lopni

Módszerük az volt, hogy az általuk kiszemelt áldozataikat hazáig kísérték. Ezután az egyikük elterelte a gyanútlan áldozatok figyelmét, a másik elkövető pedig ezalatt a sértettek táskájából, pénztárcájából készpénzt, vagy a lakás különböző helyiségeiből főleg arany ékszereket, karórákat tulajdonított el.

Az ügynek összesen 5 sértettje van, akiknek a vádlottak összesen csaknem 2,5 millió forint kárt okoztak.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség az elkövetőket – a férfit, mint visszaesőt – üzletszerűen elkövetett lopások bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.