A Veszprém Vármegyei Önkormányzat hagyományos újévköszöntő fogadását csütörtökön délután rendezték a megyeháza Szent István-termében. Az eseményen ünnepi beszédet mondott Navracsics Tibor.

Megmutathattuk az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében – amelyben a Veszprém vármegyei, zalai és somogyi településekkel együtt összesen 116 település fogott össze –, hogy ez világ legszebb helye

– fogalmazott a közigazgatási és területfejlesztési miniszter, aki szerint  nem csak, hogy sikerült teljesíteni ezt a missziót, de az eddig rendelkezésre álló számadatok alapján messze meghaladtuk a korábbi kulturális fővárosok sikereit, kiemelkedő népszerűségű és jelentőségű, európai szinten is magasan jegyzett programsorozat valósult meg – számolt be róla a Veol.

Navracsics Tibor úgy látja, nehéz év vár ránk sok-sok izgalommal: júniusban olyan erőfelmérések következnek, amelyek mindenkinek az idegzetét és a gyomrát is kikezdik.

A választások, a labdarúgó Európa-bajnokság, utána pedig júliustól Magyarország fogja ellátni az Európai Unió soros elnökségét.

Számos olyan pont következik 2024-ben, amely felerősítheti a köztünk lévő különbségeket – mondta a miniszter. Azt kérte, a politikai ellenfelek ebben az évben ne azt a 20 százalékot keressék, ami elválaszt, hanem azt a 80 százalékot, ami összeköt.

Mert mindannyian, akik itt vagyunk, azért vagyunk itt, mert szerelmesek vagyunk Veszprém vármegyébe.

„Azt kívánom, hogy 2024-ben minden különbség ellenére továbbra is tudjunk együtt dolgozni” – kérte végül a miniszter.