Mint mondta, ha kissé vontatottan is halad a párbeszéd az Európai Bizottsággal, és fel is merülnek újabb és újabb, politikai és ideológiai indíttatású ellenérvek, bízik a mihamarabbi megállapodásban.

– Rajtunk nem múlik, és abban bízom, hogy a Bizottságon sem – jelentette ki Navracsics Tibor, aki januártól egy új minisztérium élére kerül.

Hozzátette, ha ez tényleg így van, akkor a jelenleg a költségvetés által már finanszírozott, már megindított GINOP+ beruházások „termőre fordulnak” a jövőben.

Az ATV szerint az uniós források elköltéséért felelős miniszter a konferencián korábban arról beszélt, rendkívül büszke arra, hogy bár kevés érdeme van benne az idő mulása miatt, de az ország most záruló pénzügyi időszakáról szerinte elmondható, hogy Magyarország „az egyik legkiválóbb teljesítményt nyújtja” a tagállamok között, mivel több mint 90 százalékos a hasznosítási aránya.

Hozzátette, bízik abban, hogy az ország azután is meg tudja őrizni a szerepét az élbolyban, miután véglegesen „lezárjuk a könyveket”.

Ifjabb Soros és von der Leyen az új célpont: le is mondtunk az uniós pénzekről?

A magyar kormánypárt a személyes célpontjává tette az Európai Bizottság elnökét, habár az érintettet ez egyáltalán nem zavarja, még a „szemöldökét sem húzta fel”.
Bővebben--->