A műveletet eredetileg október 5-én csütörtökön hajtották volna végre Mindszenten, ám a helyi önkormányzat tájékoztatása szerint ez mégsem fog megvalósulni. Az új időpontról később ad tájékoztatást a kivitelező.

A város képviselő-testülete még 2021. október 7-én döntött a víztorony felrobbantásáról, mivel a szakértői vélemények szerint az épület vasbeton szerkezete rendkívül rossz állapotban van, nem használható rendeltetésszerűen, felújítása pedig nem biztosítaná hosszú távon a víztorony biztonságos üzemeltethetőségét.

Hozzáteszik, hogy a víztorony rendeltetéstől eltérő használata szintén magával vonná a felújítás és a rendszeres karbantartás szükségességét, ami nagy terhet jelentene a városnak. Ezen érvek mentén az önkormányzat képviselő-testülete úgy döntött, hogy az épületet felrobbantják.

A Szegeder megjegyzi, hogy a tornyot egy fiatalon elhunyt építész, Bakonyi Tibor tervezte, aki a szecessziós stílus nagy rajongója volt. A mindszenti és a paksi víztorony mellett az algyői és a mórahalmi egészségházat is ő tervezte, továbbá a víztorony melletti mintalakótelepek kidolgozásában is részt vett.

 

Robbanást hárítottak el a tűzszerészek, életveszélytől menekült meg a magyar család

Füstölő, foszfortöltetű második világháborús gránáthoz riasztották a tűzszerészeket hétfőn. Bővebben --->