A meteorológusok ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést hétfő reggelre. Estétől pedig ismét havazás várható, van, ahol akár 2-3 cm tapadó hóréteg is kialakaulhat. A veszélyjelzés szerint főként a középső országrészben, valamint az Alföldön van esély átmeneti gyenge ónos eső kialakulására.

A HungaroMet előrejelzése szerint ma, hétfőn az ország északi, északnyugati felében napközben átmenetileg csökken a felhőzet és hosszabb időre kisüt a nap, míg másutt egész nap jobbára erősen felhős, borult idő lesz. Főként hazánk déli felében számíthatunk csapadékra, ott az eső mellett kezdetben vegyes csapadék is eshet (havas eső, átmeneti ónos eső reggel), majd délutántól egyre inkább havazásba vált a halmazállapot.

Az északnyugatira, nyugatira forduló szél az ország északi felében megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. Késő estére -5 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Hétfő estétől az ország déli részén (Dél-Dunántúl, Dél-Alföld) a csapadék egyre nagyobb területen havazásba vált át, és - jelentős területi bizonytalanság mellett - akár 2-3 cm tapadó hóréteg is kialakulhat (nyugat felé haladva egyre nagyobb eséllyel), a Mecsek magasabb vidékein pedig akár az 5 cm-t is meghaladhatja a lehullott hó vastagsága.

A meteorológusok szerint ezen a héten, esőre, havas esőre is kell számítani, bár a hőmérsékletek napközben plusz tartományban lesznek. Csütörtökön azonban akár plusz 10-17 fok is előfordulhat.