Kiszivárgott cégadatok alapján több mint egymilliárd forintot költhetett egy dubaji ingatlan megvásárlására a Future Holding Limited nevű cég, amelynek a tulajdonosi köre Matolcsy Ádámhoz és korábbi feleségéhez köthető.

Az oknyomozó cikk szerint a Future Holding további három másik ingatlant is vásárolt Dubajban, mintegy 1,3 milliárd forint értékben: közülük egynek a kapcsolattartójaként Matolcsy Ádámot és régi ismerősét, R. Esztert jelölik meg. A négy ingatlanból azóta hármat eladtak, köztük a luxusapartmant is.

Ungár Péter, az LMP társelnöke a közösségi oldalán az üggyel kapcsolatban megjegyezte, Matolcsy Ádám többnyire az apja által irányított Magyar Nemzeti Bank megbízásainak köszönheti a vagyonát. Mely megbízásokat azért tudta kifizetni az MNB - fogalmazott a politikus -,

mert döbbenetes mértékű profitra tettek szert a devizahitelek forintosításánál, magyarán mondva az adósokon nyerészkedtek. 

Majd amikor megvolt a pénz, akkor gyorsan létrehozták az alapítványokat, és átrakták oda a pénzt. Ez volt az a vagyon, amelyik a híres mondás szerint elvesztette közpénz jellegét, és részben ezért kell most iszonyatos mennyiségű pénzt rakni a költségvetésből az MNB-be – írta az ellenzéki politikus. 

Ungár Péter szerint a közpénz jellegétől megfosztott vagyon egy jelentős része a Matolcsy-családhoz került, a fiú pedig most Dubajban vásárol diszkont áron luxusingatlanokat. 

Pont az Egyesült Arab Emírségekben, amely állammal most kötött éppen nemzetközi szerződést a kormány, hogy felépítsék Budapesten a „Maxi-Dubai nevű förmedvényt". Egy olyan szerződést, amiről soha nem kérdezték meg a budapestieket, még csak a terveket sem ismerhetjük, de a szerződést már megkötötték – írta az LMP-s politikus.

Nagyon nehéz olyan morális vagy jogi határt mondani, amit ebben az egész történetben nem léptek át, és nagyon nehéz olyan magyar állampolgárt mondani, akinek nem okoztak közvetlenül kárt. Bayer Zsolt korábban azt mondta az őszödi beszédről, hogy persze mindenki belepisil a medencébe, de nem mindenki a trambulinról teszi. Ennek pedig úgy tudunk véget vetni, ha nem tekintjük ezt a normalitás részének, ezért én az ügyben feljelentést teszek

 – érvelt a döntése mellett Ungár Péter.