Július 8-tól kezdődően egészen augusztus 31-ig felújítják a Margit híd északi oldalán, a Margitszigethez közelebb eső oldalon található kerékpárutat. A járdával közös területen vezetett kerékpárút átépítése során a tönkrement bevonatot eltávolítják, és új burkolatot fektetnek. Ezen felül az útburkolati jeleket és a kerékpáros piktogramokat is újrafestik.

A BKK közleményében azt írja, hogy a felújítás idején a kerékpárral és gyalog közlekedők átmenetileg a közúti útpálya külső forgalmi sávjában kialakított kerékpárúton, illetve a járdán haladhatnak.

A projekt két üzemben valósul meg:

  • július 8., hétfő és előreláthatólag augusztus 4., vasárnap között a szigeti bejáró és a budai hídfő;
  • augusztus 4. és 31. között a pesti hídfő és a szigeti bejáró közötti szakaszon zajlanak a munkálatok.

A társaság szerint a munkálatok során lezárják az autósforgalom elől a külső sávot a Buda felé vezető oldalon, mivel ott ideiglenesen kerékpársávot és gyalogos részt alakítanak ki. Az említett időszakban Pestről Buda felé csak egy forgalmi sávban haladhatnak az autók.

Emiatt a Szent István körúton és a Pozsonyi úti felhajtón időszakosan jelentősebb torlódások alakulhatnak ki a Margit híd irányába.

Ugyanakkor a közösségi közlekedés segítése érdekében a Szent István körút Tátra utcai kereszteződésétől a Margit hídi munkaterület kezdetéig a szélső forgalmi sávban ideiglenes autóbuszsávot jelölnek ki, amelyet a Pozsonyi útig a biciklisek is igénybe vehetnek. A felújítások időtartama alatt csak egy sávon lehet a hídra felhajtani a Pozsonyi út felől.

BKK: Nincs veszély

A BKK járművezetői megosztottan a BKV és az ArrivaBus alkalmazásában vannak. Ugyan van létszámhiány, ez nem veszélyezteti a busz-, troli-, metró- és villamosvonalak működését.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→