„Március 20-án 10 órára idézett be az ügyészség, de nem kaptam információt arról, hogy milyen ügyben kívánnak meghallgatni. Telefonon előzetesen annyit mondtak, hogy korrupciós bűncselekményben lesz meghallgatás. Egyelőre csak reménykedni tudok abban, hogy Polt Péterék a Völner-Schadl ügyben kívánnak kérdezni” – mondta Magyar Péter az ügyészség épülete előtt.

 

A média kíséretében érkező egykori Diákhitel Központ vezető elmondta, hogy ha nem erről az ügyről van szó, akkor is megpróbál segíteni az ügyészségnek, de Magyar Péter hangsúlyozta:

ha más ügyben kívánnak meghallgatni, akkor is hivatalosan jegyzőkönyveztetni fogom a kérésemet, hogy sürgősen hallgassanak meg a Völner-Schadl ügyben, és minden ezzel kapcsolatos állításomat nyilvánosságra fogom hozni, amelyeket ráadásul bizonyítani is tudok.

Mielőtt Varga Judit volt férje bement az épületbe, bejelentette, hogy amint kijön a meghallgatásról, sajtótájékoztatót fog tartani, ám felhívta a figyelmet arra, elfordulhat, hogy az ügyészség előírja neki, hogy nem hozhat nyilvánosságra részleteket a meghallgatásáról, de ezt is jelezni fogja a sajtó képviselőinek.

Magyar Péter: Harminc éve nem látott botrányt csinálok, lemond a kormány

Ígéri, a tervezett ügyészségi meghallgatása után minden információt nyilvánosságra hoz. Ha többre kíváncsi→