A TISZA Párt alelnöke a gyulai fórumán arról beszélt, hogy a Fidesz frakcióvezetője

napjainak a nagy részét, főleg a délutánokat pezsgőzéssel és borozással tölti a Várban, különböző haveri cégeknél és éttermekben.

Az újdonsült politikus ezzel arra reagált, hogy Kocsis Máté továbbra is nehezen tudja elképzelni, miszerint Magyar Péter nem a volt felesége, Varga Judit volt igazságügyi miniszter miatt kapott állami területen állást. Kocsis Máté hozzátette, hogy visszavonhatja az állítását, de a gyanújának megvan az alapja - írta meg az Economx.hu is.

Én arra emlékszem, hogy amikor a jogi egyetemre jártunk, és Gulyás Gergellyel relatíve könnyen vettük a jogi egyetemet, akkor Kocsis Mátét leginkább kocsmákban lehetett látni, valamint a MIÉP-nél, aminek az ifjúsági tagozatát vezette. És hát nagy nehezen tudta csak letenni a vizsgáit, nem is tudom, hogy van-e egyébként szakvizsgája, valószínűleg arra már nem mert elmenni

- mondta Magyar Péter a Telex.hu.-nak

Szerinte Kocsis Máté csak megijedhetett attól, amit mondott, tehát hogy Magyar Pétert a felesége pozíciója miatt nevezték ki állami cégek vezetésébe, azzal hivatali visszaéléssel vádolta a kormányt és a saját kollégáit.

Magyar Péter emiatt várja is, hogy Kocsis kijelentései miatt valaki feljelentse a kormányt hivatali visszaélésért, és az ügyészség ezt kivizsgálja. 

A Fideszre valóban jellemző, hogy családi kötelékek miatt segítenek pozícióba embereket, és a Diákhitel Központ volt vezetője azt sem állítja, hogy nála ez ne lett volna szempont, hiszen abban mindenképp segítenek a családi kötelékek, hogy az ember önéletrajza eljusson a megfelelő helyre.

Én ezt sose tagadtam. Nyilván Kocsis Máté letagadja, de a Fideszre nagyon is jellemző a nepotizmus, a feudalizmus, helyi szinten vagy máshol is. De ennek fogunk véget vetni

- fogalmazott.

Magyar Péter arról is beszélt, hogy Kocsis Máté szerinte nem tölt túl sok időt munkával, a pezsgőzések és borozások idején nem is nehéz megtalálni a Lovarda környékén vagy a Batthyány Lajos Alapítvány felújított kastélyánál. A kastély díszterméről azt mondta, úgy néz ki, mint egy angol klub. Ott szoktak az urak ingyen fogyasztani. Kocsis Máté szerintem többet tartózkodik ott, mint az irodájában - közölte.

Kocsis Máté válaszul a Facebookon a következőket írta:

"Csúnya, alaptalan dolgokat állít rólam PszichoPeti, de jobban jártam, mint a felesége, mert engem csak szóban bántalmaz. Csak elő ne kerüljön a nadrágszíj!"

Mint ismert, kedden Kocsis Máté azt mondta, elfogadja, hogy a kormány tagjai cáfolták korábbi állítását, miszerint Varga Judit miatt jutott közpénzes pozíciókhoz Magyar Péter, de hozzátette, hogy ők is fogadják el, hogy ez neki joggal juthatott eszébe.