Római Strandfürdő hét hektáros területén is nyitott egy újabb Lumina Parkot a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei  (BGYH) Zrt., egy másik park már létezik a Palatinus strandon is. A Rómain a park minden nap 17 órától 21 óráig tart nyitva. A karácsonyi hangulatot hozó Lumina Christmas Park, január közepéig várja a vendégeket. 

BGYH Zrt. lengyel partnerével, a Lumina sp. z o. o. céggel közösen tavaly hozta az első Lumina Parkot Budapestre, ami több, mint 200 ezer látogatót vonzott.

margitszigeti Palatinuson október 19-én nyílt meg az ezúttal a főváros 150. születésnapja alkalmából időutazásra hívó fénypark. 

A Rómain a mesés Christmas Village a magyar és az európai karácsonyi ünnepek csodáit, szimbólumait jeleníti meg egy nagyjából egy kilométer hosszú útvonalon.

A fények birodalmában van karácsonyi posta, ahol fel lehet adni a Mikulásnak írt levelet, manók műhelye ajándékgyárral, jégvilág pingvinekkel, jégcsapokkal, rénszarvas ösvény és karácsonyfaerdő, valamint fel lehet ülni a színpompás szánra, a karácsonyi buszra és a körhintára, végül a Mikulás házában is betérhetnek a látogatók.