A köztársasági elnököknek nem kellett, most több kérője is akadt a svábhegyi nővérszállónak – írja a vg.hu.

A kikiáltási ár felett, több mint 736 millió forintért érkezett vételi ajánlat a svábhegyi nővérszálló egykori épületére, amit nyilvános árverésen hirdetett meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő. A licitnapló szerint a hányatott sorsú épületet, amit már tíz éve nem sikerült eladni, és a köztársasági elnökök sem tartottak rá igényt, most többen is meg akarják venni.

A nyertes ajánlattevő kiléte még nem ismert, de az biztos, hogy a vételár többszörösét kell majd a felújításra költenie.

A licit február elsején lezárult, 10 százalékkal a kikiáltási ár feletti ajánlattal. A svábhegyi nővérszálló épületére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő E-árverés oldalán írt ki nyilvános licitet, aminek révén a 676 millió 260 ezer forintos áron meghirdetett ingatlanért végül 60 millió forinttal többet, 736 millió 260 ezer forintot kaphat az állam.

Az MNV árverési felületén közzétett információk szerint a hegyvidéki építészeti stílusban épült szállóépület hasznos alapterülete több mint 1,2 ezer négyzetméter és 5,5 ezer négyzetméteres telken áll, ami akár osztható is, a teljes ingatlan jelenlegi forgalmi értéke pedig a meghirdetésekor 751,4 millió forint volt.

A szorzókat a magas presztízsű terület határozza meg leginkább, az épület emeleti teraszáról panorámás telek zöldövezetben van, könnyen megközelíthető környezetben, ami jó lehetőséget kínál a leendő tulajdonosoknak.