Eltelt a fele a nagy lakásbiztosítási kampánynak, amelyben az ügyfelek szabadon felmondhatják szerződésüket, és újat köthetnek, ha találnak egy jobb ajánlatot. A Bank360.hu lakásbiztosítás kalkulátorával eddig elvégzett kalkulációk alapján már látható, hogy kik azok, akik leginkább váltani szeretnének.

A kalkulációk alapján a legtöbben családi házra végeztek összehasonlító számítást: 56 százalék ilyen típusú ingatlanra szeretett volna biztosítást kötni. Társasházi lakásokra a kalkulációk 36 százaléka vonatkozott, a fennmaradó 8 százalék pedig sorházra vagy ikerházra.

A nagyobb alapterületű és értékű, ezért drágább lakásbiztosítású ingatlanok tulajdonosai keresnek aktívabban kedvezőbb díjat a márciusi váltási kampányban, és szinte senki nem fizetne már csekken - derül ki eddigi ajánlatkéréseiből.

Az adatok összesítése alapján

  • az 50 négyzetméter alatti lakásokra alig végeztek számítást (11 százalék), 
  • és ugyan a legtöbben, 27 százalékban 51 és 75 négyzetméter közötti alapterületre kértek ajánlatokat, azonban ezzel együtt 
  • nagy többségben voltak azok az érdeklődők, akik 76 négyzetméternél nagyobb ingatlant akartak biztosítani.

A kalkulációk fele 76 és 150 négyzetméter közötti alapterületű lakóingatlanokra vonatkozott.

A nagyobb alapterületű ingatlanok, főként a családi házak biztosítási díjánál a tulajdonosok egy jó választással akár több tízezer forintot is spórolhatnak az éves díjon, vagy az eddigihez hasonló költségért nagyobb összegre tudják biztosítani a lakóingatlanukat - értékelik a kalkulációk adatait a Bank360.hu szakértői.