A Budapesti Közművek keretén belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió munkatársai október 7-én, szombaton 06:30-15:30 között a Petőfi hidat, október 8-án, vasárnap éjszaka a Szabadság hidat és a városligeti Zielinski hidat tisztítják meg környezetkímélő technológiával.

A vasárnapi hídmosásokat a legalacsonyabb forgalmú időszakban, 23:30-04:30 óra között végzik az FKF dolgozói. A Szabadság híd éjszakai munkavégzés idejére történő ideiglenes lezárása az éjszakai BKV járatokat nem érinti. Szombaton a Petőfi hídon a munkavégzés idejére történő ideiglenes forgalomkorlátozás csak a külső sávokra terjed ki.

Magasnyomású mosóberendezés, környezetkímélő technológia

A forgalmi adottságokhoz igazodóan ütemezett munkavégzések során a Társaság munkatársai ezúttal is alkalmazzák a Budapesti Közművek eszközparkjának korszerűsítése részeként beszerzett magasnyomású mosóberendezést, amely a korábbi típusoknál nagyobb hatásfokkal, a környezet kisebb terhelése mellett távolítja el a szennyeződéseket a korlátról, illetve a járdáról.

Az idei őszi közterületi munkák, így a hídmosások is kiemelt jelentőségűek. A Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziójának munkatársai – egyéb napi feladataik ellátásán felül – Budapest fennállásának 150. évfordulójára, november közepére valamennyi Duna-hidat, a városligeti Zielinski hidat és a Váralagutat is megtisztítják.