Az M1-es autópályán végrehajtott rendőri ellenőrzések elsősorban a tehergépjárművek előzési tilalmára, a passzív biztonsági eszközök használatára és a leállósávon szabálytalanul közlekedőkre irányulnak. Legutóbb november 29-én tartottak akciót az egyenruhások a sztráda  Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán – adta hírül a police.hu.

Az ellenőrzést ezúttal a Készenléti Rendőrség helikopterrel segítette, így az egyenruhások a levegőből is figyelemmel kísérhették a sztráda forgalmát. A helikopteres ellenőrzés előnye, hogy a levegőből nagyobb terület belátható, ezzel megkönnyítve a szabályszegő járművezetők kiszűrését.

Az akció ideje alatt a főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársai gyorshajtás miatt megállítottak egy trélerrel közlekedő nőt, aki haladása során nem használta a biztonsági övét. Kiderült, hogy a sofőr nem rendelkezik E kategóriás vezetői engedéllyel, ezért őt a rendőrök előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult ellene.