Marosi Beatrix tankerületi vezető gyengélkedése miatt ismét elhalasztották Törley Katalin és a budapesti Kölcsey Gimnázium kirúgott tanárainak a tárgyalását – írja az Eduline.

Ez még csak a perfelvételi szakasz, a második, eredetileg szeptember 7-re kiírt tárgyalási fordulót is elhalasztották. Amikor a tárgyalás először halasztásra került június közepén, akkor szintén Marosi Beatrix orvosi kezelésére hivatkoztak.

A tanárokat képviselő Tanítanék mozgalom szerint mindez „egyértelmű időhúzás, a kirúgott tanárokkal szembeni cinizmus.”

A héten azért az még belefért, hogy kirúgja állásából az eddig a VII. kerületi Madách Gimnáziumban tanító és polgári engedetlenségben részt vevő Dukán András Ferencet.

– írják a közleményben.

Június közepén a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetője egészségügyi okokra hivatkozva nem jelent meg a polgári engedetlenség miatt kirúgott öt kölcseys pedagógusok munkaügyi perének folytatásán. Ekkor a bíró elmondta, örülne, ha Marosi Beatrix úgy intézné az orvosi beavatkozásait, hogy legközelebb el tudjon menni. Úgy tűnik, ez most sem sikerült.

Ügyvédje, Szikora Gábor akkori elmondása alapján a tankerületi vezető valóban gyógykezelés alatt áll és hangsúlyozta, hogy nem játékból beteg.

 

Újabb lesújtó értékelést kapott a közoktatás, de öt év múlva ennél is nagyobb lesz a baj

Csak majdnem minden tizedik válaszadó szerint mennek rendben a dolgok a hazai közoktatásban, ez derül ki a Republikon Intézet friss elemzéséből. A Pedagógusok Szakszervezete szerint öt év múlva 22 ezer tanárral lesz kevesebb, most 16 ezren hiányoznak az iskolákból. Bővebben --->