Idéntől Magyarországon is megjelennek a globális mobilpiac negyedik legnagyobb szereplőjének, a Tecnonak a telefonjai.

A kínai vállalat 2023 második negyedévében, egy zsugorodó szektorban tudta megduplázni az eladott termékei számát.

A harmadik világ olcsó gyártója

Technikailag a Transsion holding része a Tecno. 2024 első negyedévében globálisan  28,5 millió okostelefont adott el a Transsion, ami 84,9 százalékos bővülést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Ezzel 9,9 százalékos piaci részesedést birtokol, amivel a Xiaomi mögött és az Oppo előtt a negyedik legnagyobb szereplője a szektornak.

A Tecno Mobile-t 2006-ban alapította George Zhu. Kezdetben az olcsó, butatelefonokra eladásával ért el a sikereit a vállalat. Csak 2012-ben dobták piacra az első okostelefonjukat.

A hazai bázis kiépítését követően Afrika meghódítását tűzte célul a kínai cég.

Az eladott termékek számát tekinti 2017-re a kontinens  legnagyobb mobilpiaci szereplőjévé váltak.

Készülhet a magyar piac

A vállalat olyan régiókban kívánja folytatni a terjeszkedést, ahol eddig hivatalosan nem volt jelen termékeivel. Ennek szellemében a konszern bejelentette:

Magyarországon is forgalmazni kezdik a Tecno telefonokat.

A hazánkban első körben nem lesz hivatalos gyártói képviselet, disztribútorként a Nobilis Hungary Kft. végzi a márkával kapcsolatos feladatokat – írja a Forbes. A Nobilis ügyvezetője a korábban a Nokiánál, a HTC-nél vagy a Xiaomi-nél is dolgozó Pozsgai Attila.

Kezdeti brandépítés

A Tecno az alsó-középkategóriásnak számító Spark 20 modellekkel lép a magyar piacra. 

A cég várhatóan azt a kínai márkákra jellemzője taktikát követi majd, hogy először olcsó készülékekkel teszi szélesebb körben ismertté a brandjüket, és csak ezt követően dobnak magasabb ligás termékeket a piacra. 

A webáruházak mellett a nagy elektronikai központokban: az eMag, a Media Markt, az Euronics  és az Auchan kínálatában is kaphatók lesznek a kínai telefonok.  

Ezt követően a szolgáltatókon keresztül is elérhetővé válnak a vállalat termékei.