Klórgáz terjengett a kaposvári Virágfürdő egyik feltöltés alatt lévő medencéjénél, emiatt a tűzoltókat is riasztották. Az épületben tartózkodó közel ötven embert a létesítmény biztonságos területére irányították.

A Kaposvár Most értesülései szerint a város hivatásos tűzoltói kiszellőztették a helyiséget, a katasztrófavédelem pedig folyamatos méréseket végzett.

A fürdő kedd délután közölte, hogy a klórgáz a zárva tartó fedett élményfürdő részleg egyik feltöltés alatt lévő medencéjénél keletkezett. Hozzátették, a személyzet a katasztrófavédelmet azonnal értesítette, akik a szakszerű és gyors intézkedésen túl a szükséges méréseket is elvégezték a mobil laborban.

A fürdő kollégáit a mentők megvizsgálták, de senkinek nem esett baja.

A létesítmény szerint a klórgázt műszaki hiba okozta, amelyet elhárítottak, a berendezéseket pedig átvizsgálták. Hozzátették, nem volt szükség további lezárásokra, a fürdő egész területe használható és biztonságos.

Hasonló eset történt tavaly novemberben egy szombathelyi uszodában, amikor emberi mulasztás miatt kezdett szivárogni a klórgáz. Az incidens során tizenegy embert szállítottak kórházba.

Klórgázos és hangyamérges receptet is ajánlott a mesterséges intelligencia

Egy új-zélandi chatbot fenntartások nélkül készített nem igazán ínycsiklandó recepteket, amikor a cseles megrendelők nem élelmiszeripari háztartási cikkeket adtak meg alapanyagnak.
Ha többre kíváncsi, kattintson ide--->