Csütörtök délelőtt általában csökken a felhőzet, de helyenként még gyenge eső előfordulhat. Délután viszont többnyire fátyolfelhős-napos idő valószínű, ugyanakkor északon helyenként maradhatnak erősen felhős körzetek. A szél nagy területen lesz élénk, amit főként a Dél-Dunántúlon kísérhetnek erős lökések.

Csütörtökön a maximum-hőmérséklet döntően +12 és +18 fok között várhatók, de a tartósabban felhős, szélvédett északkeleti tájakon +10 fok körüli értéket is lehetnek.

Pénteken enyhe, általában erősen felhős, borongós időre van kilátás, több helyen előfordulhat kisebb eső. Erős, a Dunántúlon néhol viharos lehet a délnyugati, déli szél. Kora reggel 3-9, napközben 9-17 fok várható – írja az Időkép, amely már a hétvégét is jelzi.

Hétvégén is a felhők lesznek túlsúlyban, csak rövid napos időszakok lehetnek.

Szombaton elszórtan, vasárnap több helyen fordulhat elő eső, zápor, vasárnap esetleg az ég is megdörrenhet. A hajnalok kifejezetten enyhék lesznek sokfelé 10 fok körüli minimumokkal, napközben pedig szombaton 11-16, vasárnap 9-17 fokra számíthatunk.

Hétfőn is marad a tavaszias idő, változékony felhőzetre, elszórtan záporokra kell készülni, de hazánk keleti felén akár zivatarok is kialakulhatnak. Szeles időre, 10-16 fokra van kilátás.