Kedden napos, szeles, száraz idő várható. A nyugati, délnyugati szél nagy területen megélénkül, megerősödik, néhol viharossá is fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között várható, de néhol a 20 fokot is elérheti a csúcsérték. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő – írja a met.hu.

Szerdán a felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délután, este északnyugatra, északra vastagabb felhők érkezhetnek, és néhol kisebb eső is előfordulhat. Az ország nagy részén élénk, erős, helyenként viharos lesz a délnyugati szél. Reggelre a kevésbé szeles tájakon pára, köd képződhet. Napközben 11 és 16 fok közé melegszik a levegő – közölte az idokep.hu.

Csütörtökön naposabb és felhősebb tájak és időszakok váltják egymást. Egy-egy jelentéktelen futó zápor legfeljebb északkeleten fordulhat elő. Élénk, erős lesz a délnyugati szél. Napközben 11-17 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken általában felhős időre van kilátás, északon, északkeleten kisebb eső, futó zápor is kialakulhat. Többfelé élénk, erős, helyenként viharos lesz a délnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 10 és 19 fok között alakul, az esősebb tájakon mérhetjük az alacsonyabb maximumokat. Szombaton is gyakran takarhatják felhők a napot, de számottevő csapadék sehol sem valószínű. A szeles időben 12 és 19 fok közé melegedhet a levegő.