A következő napokban száraz, napos  időjárásban lesz részünk. 

Egyre erősebb lesz az UV-sugárzás, és fokozódik a hőség is. 

Kedden napos időben lesz részünk, legfeljebb kevés fátyol- és gomolyfelhő lehet az égen.  Csapadék nem valószínű. A déli szél a Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Balaton Siófoknál 23, a Velencei-tó Agárdnál 22 fokos

– írja előrejelzésében a HungaroMet.

Szerdán is sok napsütésre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. A déli-délnyugati szél sokfelé élénk, a Dunántúlon több helyen erős lesz. Kora reggel 13-21 fok közötti minimumok várhatók, míg délután tovább fokozódik a hőség. A legmelegebb órákban 30-38 fokos maximumokat mérhetünk.

Csütörtökön egy gyenge hidegfront miatt valamivel több felhő lehet az égen, de eső zápor továbbra sem valószínű. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északi-északkeleti szél. Jelentősen nem esik vissza a hőmérséklet, a délutáni órákban 29-37 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken napos, csapadékmentes idő jön. Ismét rákapcsol a hőség, délután 32-39 fokos kánikulára számíthatunk. A déli, délkeleti szelet a Dunántúlon kísérhetik élénk lökések. 

Szombaton egy  hidegfront érkezik feltámadó északnyugati széllel, elszórt záporokkal, zivatarokkal. A Dunántúlon már csökken a hőség, 25-30 fok ígérkezik, miközben délkeleten, keleten még 32-37 fok közötti maximumokra van kilátás - olvasható az Időkép oldalán.