Elérték a tiltakozók a céljukat, a fonyódi önkormányzat nem adja át az Erzsébet-tábor mellett húzódó másfél kilométeres szabadstrandot az államnak.

Az eset miatt többször is tiltakoztak a helyiek, és jelezték, nem teheti meg az önkormányzat, hogy egy ilyen méretű strandszakaszt enged lezárni és a fürdőzőktől elvenni.

Az Erzsébet-tábort üzemeltető alapítvány vezetője egyébként korábban már kész tényként közölte, hogy ők kapják meg a parti sávot – derül ki az ATV riportjából.

Már 2022-ben megszületett az a szándéknyilatkozat, amely a területcseréről szólt. Eszerint a fonyódi értékes, közvetlen vízparti sáv, lényegesen értéktelenebb területekért cserébe az állam tulajdonba került volna. Az indok az volt, hogy így az Erzsébet tábor lakói biztonságosabban tudnak fürödni a tóban. Az önkormányzat most felülbírálta a döntést.

Erdei Barnabás alpolgármester elmondta: az ügy többször téma volt a képviselőtestület ülésein, végül egy rendkívüli testületi ülésen egyhangúan nemmel szavaztak az ingatlancserére.

A tiltakozók szerint a fonyódi siker minta lehet a többi településnek.