Bő egy hete azon dolgoznak a pályamunkások, hogy megszüntessék a szabad szemmel is érzékelhető, csúnya foltokat, miután az elmúlt napok extrém időjárási körülményei miatt bakteriális fertőzést kapott a kisvárdai stadion gyepszőnyege – adott hírt róla Facebook oldalán a Kisvárda Master Good és a Várda Labdarúgó Akadémia, Remélik, hogy sikerül orvosolni a problémát augusztus 21-ig, amikor a bajnokságban az első hazai mérkőzését játssza a Kisvárda csapata a DVSC ellen.

Mintegy tíz nappal ezelőtt az extrém időjárási helyzet, a rengeteg csapadék és a nagymértékű UV-sugárzás következtében kapott a pálya egy bakteriális fertőzést, amely toxikus anyagokat termel

–­ nyilatkozta Vakarcs Ferenc, a várkerti létesítmény üzemeltetésvezetője, majd hozzátette:

„Szerencse a szerencsétlenségben, hogy sikerült a baktérium és a toxin anyagok tovább terjedését valamint a mélytalajba jutását megakadályoznunk. Többszöri vegyszeres kezeléssel, tápanyagutánpótlással kezeljük a pályát, a hézagos felületek felülvetését elvégeztük, nagy erőkkel azon vagyunk, hogy a két hét múlva esedékes DVSC elleni első hazai mérkőzésre kifogástalan állapotú játékteret hozzunk helyre, de a változékony időjárás továbbra is azt az arcát mutatja, ami számunkra ebben a harcban nem kedvez.” 

Felcsút és Kispest

Külsős növényorvosi szakvélemény szerint a stadion centerpályája ugyanazt a fertőzést kapta el, mint néhány éve a felcsúti Pancho Arénáé és a kispesti Hidegkuti Nándor Stadioné.

Azokban a létesítményekben a teljes gyepcserével lehetett megoldani a problémát. A növényorvos megállapította, hogy mi időben kezelni kezdtük a helyzetet, emiatt a jelenlegi gyepszőnyeg helyrehozható, kérdés, a rendelkezésünkre álló idő elegendő lesz-e rá.

Kilenc évvel az átadása után idén elkezdik felújítani a felcsúti Pancho Arénát. A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány 599,8 millió forint taotámogatást jelentett le a 2023/24-es szezonra a Magyar Labdarúgó Szövetségnél – vette észre a napokban az mfor.hu.

A 600 milliós taotámogatás felét költenék a stadion felújítására: a nézőtéri biztonsági kamerarendszer modernizációja 200 millió forintba, a focipálya gyepszőnyegcseréje pedig 90,9 millió forintba kerül.

Nézze meg az új Fradi stadiont, 14 milliárdért!

Az FTC új stadionja 14 hónap alatt 14,735 milliárd forint állami pénzből készült el. Hivatalosan vasárnap, gálamérkőzéssel nyit az aréna, ám előtte, szombaton családi napon mutatták meg az érdeklődőknek a létesítményt, s felavatták a Sas-szobrot is. Bővebben --->