Csütörtök délután, este Szécsény-Szeged tágabb vonala térségében, illetve nyugaton, északnyugaton elsősorban a határhoz közelebbi területeken zivatarok is kialakulhatnak, néhol viharos (60-70 km/h) széllökés kíséretében. Zápor vagy zivatar környezetében aprószemű jég is előfordulhat - írja a met.hu.

A minimumok 1 és 7, a maximumok 12 és 16 fok között alakulnak.

Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás. Délután és este főként északon és északnyugaton alakulhatnak ki újabb záporok, néhol akár zivatar is. A nyugati, északnyugati szél mérsékelt, többfelé élénk lesz. Hajnalban 0, +5 fok között alakul a hőmérséklet, de a hidegre érzékeny helyeken gyengén fagyhat. Napközben 12 és 17 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton a többórás napsütés mellett erőteljes lehet a gomolyfelhőképződés. Elszórt záporok, néhol zivatarok főként a Dunántúlon és északon alakulhatnak ki. Nyugaton megélénkülhet, néhol megerősödhet az északias szél. Hajnalban északon, északkeleten süllyedhet fagypont köré a hőmérséklet. Napközben 13-18 fok valószínű.

Vasárnap már felhősebb idő jöhet. Szórványosan eső, záporok, néhol zivatarok előfordulhatnak. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. A csúcshőmérséklet 11-18 fok között alakulhat - olvasható az idökep.hu oldalán.