Robert Ficót Budapesten fogadta kedden Orbán Viktor. A szlovák kormányfő 15 évvel ezelőtt még gépfegyveres testőrökkel érkezett Magyarországra, most viszont nem látta ennek szükségét. A szlovák kormányfő ezzel együtt is látványos, huszáros fogadást kapott kedd reggel az Országgyűlés épülete előtt – írja az Index.

Az erről készült fotókat Szijjártó Péter külügyminiszter osztotta meg a közösségi oldalán. „Magyarország és Szlovákia együttműködése most a legsikeresebb. Robert Fico szlovák miniszterelnök Budapesten van, és készen állunk arra, hogy ezt a sikertörténetet folytassuk, mert így szolgáljuk leginkább a magyar és szlovák emberek érdekeit” – tette hozzá a tárcavezető.

Novák Katalin köztársasági elnök is szívélyesen üdvözölte a régi-új szlovák miniszterelnököt: „Nekünk, magyaroknak és Közép-Európának is jó, hogy Szlovákiának olyan miniszterelnöke van, aki velünk együtt kiáll a Visegrádi Együttműködés erősítéséért.”

Természetesen Orbán Viktor sem maradhatott ki a sorból, a miniszterelnök a Facebook-oldalán szlovák nyelven köszöntötte pozsonyi kollégáját: