Február 15-én éjfélig van lehetőség arra, hogy a felsőoktatásban tanulni vágyók leadják elektronikus jelentkezésüket a felvi.hu honlapon keresztül.

A jelentkezők az ügyfélkapus azonosítást követően léphetnek be az E-felvételibe, ehhez nem szükséges regisztrálniuk a felvi.hu-n.

Az „e-felvételizőknek” rendszeresen figyelniük kell az e-mail fiókjukat: a hivatalos értesítések, felszólítások, oda érkeznek.

Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) tájékoztatása szerint amíg öt évvel ezelőtt 7, mára már 12 magyar egyetem van a világ legjobb öt százalékában. Hozzátették, hogy aki diplomát szerez, szinte azonnal, 42 nap alatt munkát kaphat, és a diploma átlagosan 1,7- szeres bérszorzót is jelent.

Az idei évben a felvételi 500 pontjából 100-ról már az intézmények döntenek, és az ötödik érettségi és tanulmányi tárgyat is az egyetemek választhatják meg.

A tárca közleményben felhívta a figyelmet arra: a jelentkezőknek érdemes megfontolniuk, hogy az érettségi vizsgánál emelt vagy középszintet választanak, mivel az emelt szintű érettségi minden százaléka egy pontot, míg a középszintű érettségi 1 százaléka kétharmad pontot ér.