Október 2-án lezárult az Aktív Magyarország Év Kilátója és Év Turistaháza pályázata, amelynek eredményét már kihirdették, de a végeredményt mégis módosítják, mert szabálytalan szavazatok érkeztek az első helyezett zselici Kardosfai-kilátóra – írja a SONLINE Somogy Vármegyei Hírportál.

A 300 szabálytalan szavazatot levonták, hogy a játék a jövőben tiszta maradjon.

A közlemény szerint volt olyan lelkes lokálpatrióta, aki trükközni próbált, aminek következtében az utolsó napon fordult meg az eredmény, és nyert a Kardosfai-kilátó. Csakhogy az eredményhirdetést követően kiderült, hogy 300, zömében távol-keleti álprofilról érkezett szavazat a verseny hajrájában. 

Mindezeket figyelembe az Év Kilátója 2023 címet a Gödöllői-dombságban álló Szent László-kilátó viselheti egy éven keresztül.

 

Az Év Kilátója pályázatot négy évvel ezelőtt azzal a céllal hirdette meg első alkalommal az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, hogy a kiránduló nagyközönség megismerje az ország legszebb panorámáit, illetve akár a kevésbé ismert kirándulóhelyszíneit. 

Az elmúlt években nyert már Tisza-tó közepén lévő Bölömbika-kilátó, Balatonboglár szimbóluma, a Gömb-kilátó, illetve a Bükk legrégebbi és egyben legújabb kilátója, a Zsófia-kilátó.