Az ügyészség kezdeményezésére nem sokkal az elkövetés után megkezdték a szemlét, szakértők és tűzvizsgáló szaktanácsadók bevonásával. A vizsgálatok során megállapították, hogy az elkövető egy 38 méter hosszú alagutat épített ki magának a házból kiindulva, amely épségben maradt a robbanás ellenére.

Az eddigi adatok alapján olyan, Magyarországon engedély nélkül nem beszerezhető vegyi anyagokat tárolt az elkövető nagy mennyiségben és légmentesen az épületben, amelyek illékonnyá válnak a szobahőmérsékletű levegőtől, így óriási robbanást lehet velük előidézni.

Az adatok alapján a házban a férfi gázmaszkot viselt, amit csak akkor vett le, amikor az épületből kilépve a rendőrökkel tárgyalt. A férfi a robbantáskor is viselte a gázmaszkot.

A közlemény szerint az elkövető szándéka kétség kívül az intézkedő rendőrök életének kioltása lehetett. 

Múlt héten Esztergomban felrobbantottak egy családi házat, mikor legalább hat rendőr megsérült, valamint a TEK egyik munkatársa életét vesztette, akárcsak a robbantó. Az elkövető férfi a robbanást gázzal idézhette elő. Utólag az is kiderült, hogy a robbantó egyik szomszédja az egykoron Viszkis néven elhíresült Ambrus Attila volt, aki szerint az elkövető nem volt egyszerű figura. 

Adósságcsapdában vergődött az esztergomi robbantó

Meg nem erősített információk szerint rengeteg adóssága volt az esztergomi robbantónak, ezért az autóját is lefoglalták. Ezután kezdett el fenyegetőzni. Az elkövető haragudott a rendőrökre, többször megfenyegette őket és az ügyészeket is, mondván, ők hagyták ellopni a kocsiját.
Bővebben--->