Szerda éjjel egy rendőri akció során felrobbantotta magát egy esztergomi férfi, az elkövetőn kívül az incidens során a TEK egyik munkatársa is elhunyt.

A Blikk most kiderítette, hogy a bűnöző J. László szomszédja nem más volt, mint Ambrus Attila. Az egykoron Viszkis néven ismert Ambrus Attila a lapnak úgy nyilatkozott, hogy 

„nem ért meglepetés, a faszi nem volt egyszerű gyerek, nagyon magas volt az igazságérzete, kódolva volt, hogy valami történik majd”.

A Viszkis szerint rejtély, hogy miért nem intézkedtek időben, hiszen már többször kint voltak nála a rendőrök, így ismerték, tudták, hogy beszámíthatatlan. Köztudott volt, hogy készül valamire, de ezt senki nem vette komolyan.

Ambrus Attila egyébként nem volt otthon a tragédia éjszakáján, a robbantás után ért haza éjjel Írországból. Apósa értesítette őt a fejleményekről, aki azt is elmondta, hogy a robbanás pillanatában az ő ablakaik is beremegtek.

A robbantó úgy érezte, igazságtalanul többet kell fizetnie az áramért, aztán ki akarták lakoltatni, a Suzukiját is elvették. Nagyon sok apró tényező miatt jutott el idáig. Az egész igazságszolgáltatásra, a rendőrökre is haragudott

– tette hozzá Ambrus Attila.