Továbbra is enyhe, de nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, így több felhőre számíthatunk péntekenCsapadék is lesz, de jellemzően csak kisebb mennyiségben főként az északi országrészben - közölte honlapján a met.hu.

A délkeleti tájakon szakadozottabbá válhat a felhőzet, és arrafelé kisüthet a nap is. A délies szél továbbra is sokfelé lesz élénk, amit helyenként erős lökések kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű, az északi határszélen lesz hűvösebb az idő.

Szombaton is sok felhő lesz felettünk, és többfelé kell számítani esőrezáporra, egy-egy helyen zivatar sem kizárt. Napközben nyugaton és északnyugaton maradhat szárazabb az idő. Sokfelé kísérik majd élénk, erős lökések a déli-délnyugati szelet. A legmagasabb hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Vasárnap nyugaton és északnyugaton süthet ki több órára a nap, máshol még sok felhő lesz az égen. Az északi tájakon és az Alföldön helyenként kisebb eső, zápor kialakulhat, de néhol akár az ég is megdörrenhet. Többfelé élénk, nyugaton erős lesz a délies szél. Reggelre helyenként pára, köd képződhet. Délutánra 11 és 17 fok közé melegszik a levegő - írja az idokep.hu