Újra Kóka János, Lancz Róbert és a menedzsment tagjai köztük Prof. Dr. Berkes István ortopéd sebész, egyetemi tanár birtokolják a  Doktor24 részvényeinek 100 százalékát – közölte lapunkkal a magánegészségügyi szolgáltató.

A Doktor24 tulajdonosi köre 2020-tól különböző külföldi, majd magyar pénzügyi befektetőkkel bővült. Az alapítók 2023 őszén azt a célt tűzték ki, hogy kivásárolják a pénzügyi befektetőket.

Közel két évtizede indultak

A Doktor24 Medicina Zrt. Magyarország egyik vezető magánegészségügyi szolgáltatója, a cégcsoport idén 16 milliárd forintos árbevételre számít a 2023-as 14,5 milliárd forint után. Jelenleg mintegy 1100 munkavállalót és közreműködőt foglalkoztatnak, köztük 700 orvossal és szakdolgozóval, évente több mint félmillió orvos-beteg találkozót bonyolítanak le. Országszerte nyolc kórházban 11 műtőt, 70 kórházi ágyat és 120 járóbeteg ellátó és diagnosztikai szakrendelőt működtetnek. 

A társaság alapítói, Kóka János és Lancz Róbert 19 évvel ezelőtt indították az egészségügyi vállalkozásukat. Ennek folyamatos növekedésével, valamint helyben piacvezető egészségügyi központok megvásárlásával vált meghatározóvá a Doktor24 a fekvő- és járóbetegeket ellátó magánegészségügyi szektorban. Ma a céget az öt legnagyobb magyarországi szolgáltatója között tartják számon.

Mint írták, a cég új tulajdonosi felállásban, de változatlan menedzsmenttel működik. Az alapítók az igazgatóságban, illetve a felügyelőbizottságban foglalnak helyet, és megerősítették tisztségében Unger András vezérigazgatót, valamint a felső vezetés tagjait.

A régi-új tulajdonosok a tranzakció során átvilágították a vállalkozást, és fontos, a szolgáltatás fejlesztését érintő döntéseket hoztak.

Például a budai Multiklinikát és a Váci úti központot is bővítik, valamint új diagnosztikai berendezések vásárolnak, illetve további ellátásokat indítanak a műtéti és járóbeteg rendeléseken egyaránt.

Doktor24 közfinanszírozott ortopédiai centrumának otthont adó tatai Kastélypark Klinika átalakítása és fejlesztése mellett döntöttek. A tatai ortopédiai centrum korábbi vezetőjét, dr. Béres Györgyöt a menedzsment már korábban felmentette és további személyi változások is lesznek az ortopédiai centrum csapatába. Az új tulajdonosok felszólították a tatai ingatlan tulajdonosát a korszerű kórházi funkció fenntartásához szükséges karbantartási, felújítási feladatok elvégzésére. 

A Doktor24 a következő években új  kórházfejlesztésekkel és felvásárlásokkal kívánja tovább növelni a piaci részesedését – írták a közleményben.

  • A cég 2021-ben avatta fel több mint hárommilliárd forintos befektetéssel létrehozott budai központi kórházát, a Multiklinikát, de az elmúlt években aktívan terjeszkedett vidéken is.
  • 2021 szeptemberében a Doktor24 és az Union Vienna Insurance Group Zrt. közös leányvállalata, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt. megvásárolta a Life Egészségcentrumot, Székesfehérvár és a Közép-Dunántúl régió piacvezető privát egészségügyi szolgáltatóját.
  • 2022 januárjában került a cégcsoporthoz a pécsi Da Vinci Egészségügyi Szolgáltató Kft., júniusban pedig a dél-alföldi régió piacvezető egészségügyi szolgáltatója, a MediTeam Zrt.