Miután tavaly októberben megkapta a  Demján Sándor alapította Junior Prima díjat, a héten  az Ébredések Alapítvány által kiosztott Antistigma-díjban is részesült Holló Bettina, az Index Közélet rovatának munkatársa.

Az Indamedia újságírója szerdán az ELTE szervezésében megtartott 29. Közösségi Pszichiátriai, Addiktológiai és Mentálhigiénés Konferencián vehette át az Ébredések Alapítvány által, 2011-ban létrehozott Antistigma-díjat  – írja az Index.

Ezzel azon újságírókat és média-szakembereket tüntetik ki, akik  a mentális zavarokkal élők megbélyegzése, diszkriminációja ellen küzdenek a munkájukkal.

A függőségek bemutatása

A zsűri Holló Bettina nagy szakmai visszhangot kiváltó,  a pszichés panaszokról és függőségekről szóló sorozatáért ítélte az Index munkatársának a kitüntetést.

A díjazott riportsorozat az anonim önsegítő csoportok: a szerencsejátékosok, a drogfüggők, az alkoholisták, a munkaholisták, a szex- és szerelemfüggők, a túlevők, valamint a társ- és kapcsolatfüggők – a hazai sajtóban kibeszéletlen – világába nyújt  betekintést. 

Az elismerés átvételekor az Index munkatársa elmondta, hogy a cikk sorozat első részei után 

többen maguktól jelentkeztek, mert ily módon szerettek volna segíteni, üzenni sorstársaiknak, vagy épp edukálni a sokszor még ma is megbélyegző társadalmat.

Holló Bettina 2018-ban végzett a Budapesti Metropolitan Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán, egyetemi keretek között a tévézésbe, a rádiózásba és a klasszikus újságírásba is belekóstolt. 

2021 májusa óta az Index munkatársa, ahol az egészségügy és az oktatás vált a szakterületévé. Visszatérő témái között szerepel a hajléktalanság, a függőség és a bántalmazás kérdése.