A megtévesztésig hasonló honlapról hihető, hogy a Budapest Airport hivatalos oldala, de mégsem az.

Azt írják, hogy helyhiány miatt sürgősen ki kell üríteni a reptér raktárát, és az elhagyott poggyászokat nem semmisítik meg, hanem ezeket jelképes, 729 forintért meg lehet vásárolni a bőrönd tartalmával együtt – tudta meg a Tények.

Az oldalt egy ciprusi cég üzemelteti, és rendszeresen megcsapolják a bankkártyákat a jóhiszeműen megadott adatok alapján. 

Egy IT-szakértő szerint bár az internetes bűnözők a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér arculati elemeit felhasználva létrehoztak egy megtévesztő oldalt, ugyanakkor a weboldal címéből kiderül, hogy nem a repülőtér oldalán járunk. Bársony Péter felhívta a figyelmet arra, hogy az egyszeri 729 forint után még több pénzt vonnak le a megadott bankkártyáról.

Három nap múlva 11 900 forintot, majd 14 naponként ismétlődve szintén 11 900 forintokat, amíg le nem tiltjuk a kártyánkat vagy valamilyen módon meg nem szüntetjük ezt az állítólagos előfizetést. Bőröndöt mindenesetre biztosan nem kapunk.

csalók azt állítják, jótékonysági promóciót indítanak, és jelképes összegért árulják az elhagyott bőröndöket, ám az oldalt valójában üzemeltető ciprusi cég a szakértő szerint ködös internetes szolgáltatást árul. 

Kiderült az is, hogy az elveszett bőröndöket nem szokták megsemmisíteni. Ha nem találják meg a csomagok tulajdonosait, akkor azok idővel a légitársasághoz kerülnek vissza.

Egyre hihetőbbek a netes csalók átverései: az elmúlt évben 10 milliárd forintot csaltak ki a kiberbűnözők a magyar károsultaktól az ESET adatai és becslései szerint. Az összeg pedig évről-évre nő. Itt írtuk meg a részleteket >>>