A Budapest, II. kerület, Árpád fejedelem útjára december 13-án kihelyezett sebességmérő kamera december 17-éig 35 840 elhaladó gépjárműnél 516 gyorshajtást rögzített. Az útszakaszon 50 km/h a megengedett sebesség, a legnagyobb túllépést egy 102-vel száguldó autós produkálta, amiért 117 ezer forint közigazgatási bírságra és 6 büntetőpontra számíthat.

A BRFK a balesetveszélyes magatartásokra is zéró toleranciával reagál: a lehető legszigorúbban lép fel a szabálytalankodókkal szemben.

2023 júliusa és októbere között több mint 1100 rendőr részvételével összesen 214 alkalommal volt célellenőrzés kifejezetten az illegális gyorsulási versenyek, az engedély nélkül átalakított járművek (tuningolt autók) és driftelések miatt.

BRFK továbbra is elkötelezett a gyorsulási versenyek és a gyorshajtás felszámolásában és minden rendelkezésre álló eszközzel továbbra is azon dolgozik, hogy megőrizze Budapest lakóinak biztonságát és nyugalmát. Ezért a főváros útjain közlekedők a jövőben is rendszeresen számíthatnak fokozott ellenőrzésekre – hiszen az Árpád hídon történt tragédia is megelőzhető lett volna a szabályok betartásával – de még mindig vannak, akik nem tanultak belőle. Értük és nem ellenük lépnek fel szigorúan a budapesti rendőrök, hogy mindenki hazaérjen!