A tájékoztatás szerint a 105-ös és a 210B autóbuszok várhatóan a kora délutáni órákban módosított útvonalon, az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcán közlekednek, a trolibuszok közül a 70-es és a 78-as rövidített útvonalon jár majd, és az Andrássy út-Kossuth Lajos tér közötti megállókat nem érinti. A 73-as trolibusz nem közlekedik, a 75-ös módosított útvonalon, a Dózsa György út helyett a Hermina út-Állatkerti út útvonalon jár, míg a 76-os trolibusszal módosított útvonalon, a Jászai Mari tér és a Ferdinánd híd (Izabella utca), illetve a Keleti pályaudvar és a Károly körút között lehet utazni – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A korlátozás a 4-es és a 6-os villamosok közlekedését is érinti, ezek várhatóan délután 2 és fél 3 között a dél-budai végállomások és a Blaha Lujza tér, illetve a Jászai Mari tér és az Oktogon között közlekednek.

A Blaha Lujza tér és a Király utca között egy ingaszerelvény közlekedik a dél-budai irányú vágányon - közölték.

A BKK alternatív eljutási lehetőségként a kisföldalatti és a 2-es metró igénybevételét ajánlja.

A 20E autóbusz várhatóan délután fél 3-tól egy órán keresztül terelve, a Városligeten át a Hungária körúton jár, a Hősök terét nem érinti, míg a 30-as, a 30A és a 230-as autóbuszok, illetve a 79-es trolibusz várhatóan délután fél 3 és fél 4 között módosított útvonalon, a Dózsa György út helyett a Hermina út-Állatkerti út útvonalon közlekednek. A BKK az utazás megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazás használatát ajánlja.