Péntektől csak a benzin ára változik, ami bruttó 3 forintos csökkenést jelent a nagykereskedelmi árat tekintve – írja a holtankoljak.hu.

gázolaj ára a héten már nem változik. Így az átlagárak tekintetében a hét második felében a következőket tapasztalhatjuk a kutakon:

95-ös benzin: 600 Ft/liter

Gázolaj: 640 Ft/liter

A hazai üzemanyagárakról Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a héten azt mondta: az áraknak továbbra is a régiós középmezőnyben kell maradniuk.

Hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is elkötelezett ellátásbiztonság és a megfelelő üzemanyagárak kialakítása mellett, így arra kéri az üzemanyagforgalmazókat, hogy törekedjenek korábbi vállalásuk betartására, azaz a regionális szinten is versenyképes árszínvonalú üzemanyagok biztosítására.

A miniszter kijelentette, hogy a benzinárak tekintetében lát esélyt az árak kiigazítására, a gázolaj esetében azonban nem azonosítható ilyen lehetőség.

A megfizethető üzemanyag közös érdek, amely a családok védelme mellett hozzájárul a fogyasztás helyreállításához, a 4 százalékos gazdasági növekedés eléréséhez – közölte Nagy Márton.