Láthatóvá váltak a homlokzati díszek és tagozatok az egykori Radetzky-laktanya épületén.

A 19. századi épület homlokzatát megtartották, a telekre egy szálloda- és irodakomplexum épül. A Market Építő Zrt. kivitelezésében készülő létesítmény Bem tér felé eső oldalán kap helyet Magyarországon az első, ötcsillagos luxury lifestyle kategóriájú Kimpton Hotel & Étterem, a tömb nagy részét pedig a BEM Center Irodaház foglalja el – ismerteti a Magyar Építők honlapja.

A felújításhoz rendelkezésre állt az eredeti, 1895-ben készült homlokzat-terv, az akkori alaprajzok és metszetek is, valamint segíttette a tervezők munkáját néhány régi fotó.

A terveken megjelenő díszek a homlokzaton ugyanakkor már nem mind voltak fellelhetők, így a helyreállítás során az eredeti tagolás és díszítés megőrzése volt a cél azzal a megszorítással, hogy csak azok az elemek maradjanak meg, amelyek az utóbbi fél évszázadban is a városkép részei voltak, valamint amelyek formailag dokumentálhatók.

A Bem József utca felőli sarkon elhelyezett nagyméretű sarokdíszről nem maradtak fenn megfelelő minőségű fényképek vagy tervek, de a kor jellemző motívumait, analógiáit felhasználva művészettörténész segítségével sikerült a korabeli hangulatot visszaidéznie a kivitelezőnek.

Eredeti formájában lehetett viszont megőrizni és a helyszínen rekonstruálni a főhomlokzat három nagyméretű figurális díszét.

A díszkivilágítást is kapó épületet körüli járda elkészítéséhez kiemelt minőségű gránitburkolatot választottak a tervezők.

A  szálloda kivitelezése a szakipari munkáknál tart, a gépészeti és elektromos szerelések jelentős része már elkészült, de az egyedi belsőépítészeti koncepció megvalósítása bonyolult feladat. 

A belsőépítész-terveket a világhírű Marcel Wanders iroda jegyzi. Mivel ez az épület lesz az iroda egyik utolsó munkája, jelentős nemzetközi érdeklődésre tarthat számot, ami a kivitelezőktől is különös figyelmet igényel.